2017.08.15.
Orosz, finn, spanyol néptánccsoportok az Óváros téren

A Veszprém Városi Művelődési Központ idén is megrendezi a nemzetközi folklóresteket az Óváros téren.

Három évvel ezelőtt szervezte meg első nemzetközi néptánctalálkozóját a Városi Művelődési Központ. Az elmúlt három alkalommal tizennyolc együttest látott a veszprémi közönség, többek között Ciprusról, Spanyolországból, Szicíliából, Indonéziából, Argentínából. Vendégeik voltak a határon túlról, Vajdaságból, Erdélyből és a Felvidékről, tájékoztatott a szervező, Kovács József koreográfus.

Idén hat együttest látnak vendégül Veszprémben, augusztus 15-én és 16-án 19 órától az Óváros téren. Kedden este orosz, finn és spanyol, szerdán grúz, bosznia-hercegovinai és török táncegyüttesek állnak színpadra.

Kedden elsőként novoszibirszki csoport lép fel, repertoárja sokszínű: orosz, ukrán, kozák, tatár és cigány táncokat tartalmaz. Veszprém testvérvárosából, Rovaniemiből érkezik a Siepakat, mely jelenleg 12 tánc- és 5 zenei együttest működtet. A spanyolországi Mallorcából iskolai együttes jön. Az iskolának 200 tanulója van, ebből 70-en vesznek részt különböző fellépéseken. Könnyen felismerhetők autentikus öltözetükkel, táncukkal és zenéjükkel.

A nemzetközi folklórestek programjai ingyenesek.

forrás: veol.hu