2014.06.22.
Családi Nap a Veszprémvölgyben

Bazsarózsa népi játékpark, Bojtorján Együttes, Pál Dénes

14.00-20.00 Bazsarózsa népi játékpark
- népi fakörhinta fonott vesszőkosaraiba ülhetnek a gyerekek
- népi játékpark és vetélkedők: térjátékok, 18-19. századi népi játékok felelevenítése, asztali logikai játékok
- kézműves foglalkozások: egyszerűbben elkészíthető alkotások és a régi kézművesség megismertetése
- gyerektáncház: népzenész és tánctanár körtáncok, illetve népi mondókás játékok segítségével ismerteti meg a kicsiket a néptánc alaplépéseivel
Emellett arcfestés, lufi-hajtogatás és mesemondás várja a látogatókat.
 
17.00 A Bojtorján Együttes koncertje 
Generációk nőttek fel azokon a dalokon, melyeket a Bojtorján ismertetett meg velük. Az együttes évtizedek óta a legjobb költők verseit teszi elénekelhetővé és könnyen megtanulhatóvá. Számos elismerést, kitüntetést kaptak hazánkban, Európában és az Egyesült Államokban. Több gyereklemezen közreműködtek dalszerzőként és előadóként, állandó közreműködői voltak Halász Judit lemezeinek és koncertturnéinak. Az együttes 1999-ben újjáalakult és Új Bojtorján néven koncertezik Magyarországon, valamint Erdélyben, Székelyföldön. Az összetételében megújult zenekar az 1977-ben kialakított jellegzetes hangzást viszi tovább zenéjében. A másfél órás műsort színesíti hangszerbemutató és egy kis közös zenélés a gyerekekkel. Tagok: Pomázi Zoltán – gitár, ének; Vörös Andor – pedal steel, banjo, billentyűk, ének; Bordács Attila - basszusgitár, ének, bőgő; Tóth András – gitárok, ének; Gál István – dob, ütőhangszerek; Megjelent lemezeik többek között: Négyszögletű Kerek Erdő, Csavargódal, Történetek, Karácsonyi Album, Régi dalok.
 
18.30 Fellép Pál Dénes
A miskolci születésű énekes 2012-ben megnyerte a Voice, Magyarország hangja című tehetségkutató versenyt. Ezt követően Agárdi Szilviával duettet énekelve - a Szíveddel láss című dallal - indultak A Dal 2013 című műsorban, melynek során eljutottak a verseny döntőjéig. Az énekes Brave New World című dalával bekerült A Dal 2014 Eurovíziós Nemzeti Dalválasztó Show elődöntőjébe.
 
A programok mellett felnőtteknek pálinkák, borok, gyerekeknek lufi, fagyi és egyéb finomságok.
 
A belépés díjtalan!
Esőhelyszín: a VMK régi épülete (Dózsa György u. 2.)
Kezdés:  14:00
Belépő:  0.-
Helyszín:  Városi Művelődési Központ

családi rendezvény