2014.08.08.
Zenélő Udvar: Rákász Gergely koncertorgonista hangversenye

Walzer and Love Helyszín: a Dubniczay Palota udvara

A győri születésű orgonaművész 2000-ben diplomázott az ELTE művésztanári szakán. Több nemzetközi hírű tanárt és koncertező művészt tudhat mesterének. 1998-2002-ig a Magyar Rádió Intermezzo című, zenei ismeretterjesztő műsorát szerkesztette és vezette. Több hangversenykörút után 2005-ben tért haza végleg az Egyesült Államokból, jelenleg főképp Európában koncertezik. 2012-ben jelent meg Organ Magic c. albuma, mely az orgonajáték határait feszegeti innovatív megoldásaival.
 
 Rákász Gergely nem egyszerűen tehetséges muzsikus, olyanból sok van.
Koncertjei zenei időutazások, ahol történeti kommentárjai nyomán úgy elevenedik meg az adott korszak, a szerző élete, mintha személyes jó ismerősünk volna, és egy hangulatos vendéglőben ő maga mesélné nekünk a sztorit, ami a darabja megírására ösztönözte.
Rákász mágikus ecsetéből pár vonás is elég, hogy ráismerjünk egy-egy karakterre, hiszen Wagner lehet, hogy olyan zsarnok mint amilyent magunk is ismerünk, Ravel, mint egy nagyvonalú, jótékony gavallér, Strauss egy igazi parti arc, Gershwin pedig mint egy diszkrét, jó szerető. A zenéjük által kapcsolatba kerülünk a halhatatlan lelkükkel, és kicsit már jobban is értjük a világukat, a világunkat. És nem pont ez az élet egyik sarokköve? Szeretni, és érteni a világot?
 
Támogatói jegy: 1500 Ft
 
Kezdés:  20:00
Belépő:  1500.-
Helyszín:  Városi Művelődési Központ

koncert