2014.10.03.
Sub Bass Monster, Deniz

Azoknak akik eljönnek október 3-án a veszprémi Expresszóba nem csak egy izgalmas, pörgős, de egy jó darabig egyedülálló koncertben lesz része!

1994-ben Máté Szabolcs gyermekkori barátjával, Kovács Péterrel alapította meg első formációját a Hemapoput. 
 
1997-ben beneveztek a Fila Rap Jam -re ahol rögtön a 3. helyen végeztek. A dal a Rap Jam válogatáslemezre is felkerült. 1998-ban a Fila Rap Jam II-n már egyedül lépett fel a Nincs nő, nincs sírás című dallal Sub Bass Monster néven. 
 
1999 júniusában jelent meg első albuma a Félre az útból című. A lemezen helyet kapott a Nincs nő, nincs sírás című dal is, melyből később az album első kislemeze és Antal Nimród által rendezett videoklip is készült, de az igazi robbanást a 4 ütem hozta meg. Az albumból 50 000 példány kelt el, arany majd platinalemez lett. Ekkortájt osztálykirándulásokat szerveztek az addig ismeretlen Veszprémi településre Gyulafirátótra.
 
2000-ben több mint 250-szer lépett fel, Szerte az országban, többek között a Sziget Fesztivál nagyszínpadán is ahol az elkövetkező években még kétszer lehetett magyar headliner! Veszprém polgármestere Veszprém város aranyérmével tüntette ki kiemelkedő kulturális munkájáért. 
 
2001-ben jelent meg második albuma Tovább is van, mondjam még címmel, melyről egy kislemez jelent meg, az Igaz vagy hamis című dalból. Ebből az albumból is több mint 30 000 példány kelt el és így természetesen aranylemez lett.
 
2002-ben Sub Bass Monster megjelentetett egy remixalbumot SBMX címmel. Az albumon az előadó legismertebb dalainak remixváltozatai hallhatóak.
 
2006-ban jelent meg negyedik albuma Sub Bass Monster címmel. Az albumról három kislemez jelent meg: a Sub Bass Monster, a Ragga a csodaszarvasról és a A mindent vivő sláger című dalokból.
Még 2006-ban a Magna Cum Laude-val elkészítettek egy közös dalt. a „Lehet, hogy eltört címmel”  ami a MLC soralbumán jelent meg.
 
2008-ban Sub Bass Monstert megírta Keményffy Tamás új fillmjének, a Mázli-nak főcímdalát, melyből videoklip is készült.
 
2013. június 10-én jelent meg az ötödik albuma, Fekete Lemez címmel! Maga a CD korong is bakelit lemez mintázatú és a zeneszerzés szövegírás mellett a borítóján látható SBM betűkből álló sárkányt is maga az előadó tervezte! 
 
2014. október 2-án ismét Veszprémben lép fel zenekarával, orvosólva ezzel sokak hiányérzetét :)
Kezdés:  21:00
Belépő:  1400 Ft
Helyszín:  Expresszó

koncert