2014.07.16.
VeszprémFest 2014

Katie Melua

 

Katie Melua egyike Nagy-Britannia legnagyobb lemezsikereket arató előadóinak, több mint 11 millió eladott albummal, 1 millió koncertjeggyel és 56 platina díjjal.
Amikor a grúz születésű Katie 2002 szeptemberében leszerződött Mike Batt Dramatico Records nevű kiadójához, még elképzelni sem tudta senki, hogy mire harmadik, 
Pictures című albumát kiadja, abban az évben az ő lesz a világon a legnagyobb példányszámban lemezt eladó énekesnő. Első két albuma, a Call Off The Search és a Piece By Piece egyaránt nemzetközi listavezető lett. A The House címmel 2010-ben megjelenő negyedik albumát a kritikusok lenyűgöző hangzásúnak, izgalmasnak és drámainak jellemezték, s felkerült az európai toplisták élére. 2011-ben együttese egy vonósnégyessel egészült ki majd megjelentették a Secret Symphony exkluzív kiadását, s egy digitális gyűjtést The Tracks That Got Away címmel, amelyen B-oldalas számok és élő kedvencek kaptak helyet. 

Tíz évvel a listák élére került debütáló Call Off The Search album után jelent meg Katie hatodik stúdió lemeze, a Ketevan, 2013 szeptemberében, Katie 29. születésnapján.
Ketevan (ez Katie grúz neve) első single-je az I Will Be There, amelyet a koronázási gálán mutattak be a Buckingham Palotában július 11-én. A dal, amelyet Katie régi társa, Mike Batt írt, csodás tisztelgés egy gondoskodó, óvó, anyai személy előtt. Egyszersmind annak a jele, hogy Katie visszatért a dalíráshoz és a közös munkához régi barátjával, Mike Batt-tel.

Katie egyedi, lenyűgöző hangja, az elmúlt évtized érettségével és gazdagságával a szerelemről és az életről mesél. A korábbi albumok oly nagy sikerei után mit vár a Ketevantól? „Remélem, az emberek élvezik majd a dalokat, az albumon megjelenő gondolatok sokaságát, a romantikát, a melankóliát és a néhány retró jazz jellegű számot. Talán már nem úgy hallgatjuk a lemezeket, mint egykor, de bízom benne, hogy az album teljes repertoárja tetszeni fog.”

A lemezeken túl Katie Melua rekordokat döntő turnésorozattal és számtalan olyan nagyszerű pillanattal büszkélkedhet, mint amikor Nelson Mandeláért lépett egy színpadra bálványával, a Queennel, vagy amikor a királynőnek játszott, s vele vacsorázott a Buckingham Palotában.

Lépett már fel 40 tagú zenekar kíséretében, tartott akusztikus körutat, csak gitárjával és zongorájával kísérve, játszott már úgy, hogy saját együttese vonósnégyessel egészült ki. Magyarországon először köszönthetjük őt a színpadon; legnépszerűbb dalait triójával mutatja be a veszprémi közönségnek.

Közreműködnek:
Katie Melua – vokál, gitár
Rory Macfarlane– basszusgitár
Mark Edwards – zongora, billentyűs hangszerek
Henry Spinetti: dob

 
Kezdés:  21:00
Belépő:  veszpremfest.hu
Helyszín:  Szentháromság tér

koncert