2015.01.17.
Lajkó Félix - maraton

Lajkó Félix stílusa egyszerűen besorolhatatlan . . .

Mindig is egy volt a lélekre különleges érzékenységgel ható zenészek közül, közvetítőként használva hangszereit önmaga és a külvilág között. Mindegy, hogy mihez nyúl, kikkel lép színpadra, a végeredmény mindig kristálytiszta, valamilyen ismeretlenül mély és érett forrásból táplálkozó, ösztönös, zsigeri lélek-zene egyveleg.
 
A hegedűs saját zenei világa nemhogy kategorizálhatatlan, egyenesen önálló műfajt teremt, amit különleges érzékenységgel és érzékkel vegyít gyakorlatilag bármilyen, hozzá hasonlóan igényes zenei együttállással.
 
A fentieket írták róla kritikusai, Félixnek meg nem marad más hátra, minthogy 40. születésnapja apropóján megrendezett „Lajkó Félix maraton” hosszú, határon innen és túl megtartott koncertjeinek keretében bemutassa, lezárja vagy újrakezdje mindazon zenei gondolatokat, melyek az eddigiek során éltették! Teszi ezt, olyan kiválóságok közreműködésével, akik társai, partnerei voltak / lesznek pályafutásának…
 
A 2014 veszprémi Hangvillában tartott bemutatkozáson szabadkai zenekarát hallhattuk, míg 2015-ben Félix improvizatív oldalát ismerhetjük meg Balázs János zongoraművész partnerségével!
 
Jegyek kaphatók a Hangvilla jegypénztárában és online.
 
Árak:
 
I. kategória: 4.500 Ft. (5. sor)
II. kategória: 3.900 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. sor)
III. kategória: 3.500 Ft. (erkélyek és 15. sor)

 

Kezdés:  20:00
Belépő:  3500, 3900, 4500 Ft
Helyszín:  Hangvilla Színházterem

koncert