2015.04.07.
Veszprémi Programiroda
W. H. - Shakespeare-szonettek és dalok

A W. H. formáció azzal a céllal alakult, hogy aktuális zenei környezetbe helyezze William Shakespeare szonettjeit és dalait.

 A megnevezés egy monogramot takar, nyomtatásban megjelent szonettjeit Shakespeare Mr. W. H.-nak ajánlotta. A titokzatos személy kiléte - akárcsak a szonettek tartalma - mindmáig viták tárgyát képezi, de az biztos, hogy ebben a formációban a versek ennek megfelelően titokzatos és izgalmas zenei köntöst kaptak.
 
A szonettek témája: szerelem, szerelmi háromszög, szókimondó szexualitás és mindaz, ami ezzel jár; a szonettek anyaga a paradoxon, így tehát stílusuk is paradox. A reneszánsz emberének igen jó füle volt a szójátékokra, a szavak egymásra való visszhangoztatására, sőt olvasva is könnyedén észrevette az anagrammákat és a grafikus átfedéseket. A W. H. pedig megzenésíti és kivetíti a szonetteket, hogy a mai kor emberének fülét és szemét kápráztassa el. A két- és sokértelműség Shakespeare-nél a költőiség eleven eszköze, a pajzánság pedig nem tiltott, hanem egyenesen kívánatos, mint legfőbb teremtőerő - akárcsak a magyar reneszánsz virágénekekben vagy Balassi, Rimay és Gyöngyösi (és később még Csokonai) verseiben. A megzenésítés megeleveníti a szöveg asszociációs struktúráját és a versek nyelvi és retorikai működését. Szonettek és dalok angolul és magyarul, akusztikus és elektronikus hangszerkísérettel - a közelgő költészet napjára kacsintva...
 
Közreműködnek:
Sena Dagadu - ének
Márkos Albert - cselló
Gryllus Samu - basszusgitár
G. Szabó Hunor - dob
Jegyek kaphatók a Hangvilla jegypénztárában és online.
 
Árak:
 
I. kategória: 1.900 Ft. (5. sor)
II. kategória: 1.400 Ft. (nézőtér kivéve az 5. és 14-16. sorok)
III. kategória: 900 Ft. (14-16. sor)
 
Kezdés:  19:00
Belépő:  900, 1400, 1900 Ft
Helyszín:  Hangvilla Színházterem

irodalmi rendezvény koncert