2014.12.28.
Balázs Fecó előadóestje meglepetés vendégekkel: ÉVSZAKOK - koncert
Leírás
Évszakok címmel Balázs Fecó a népszerű énekes, zenész, zeneszerző önálló estjét tekinthetik meg a nézők december 28-án (vasárnap) este nyolc órakor a Veszprémi Petőfi Színházban.

Balázs Fecó a magyar zenei élet népszerű, kiemelkedő és legendás egyénisége. Pályafutása 1967-ben a Neoton együttesben kezdődött, majd játszott a Taurusban. A kultikussá vált Korállal és a Balázs Fecó Band néven alapított formációival koncertezik a mai napig. Olyan örökzöld slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Homok szélben, a Kőfalak leomlanak, a Kölykök a hátsó udvarból, a Ne állj meg soha, a Maradj velem, az Érints meg, a Kergesd el a felhőt a házamról, a Hétfői Hold, az Évszakok, vagy épp a Csönd éve.
Munkásságát számtalan szakmai és állami elismeréssel jutalmazták. Egyebek mellett Liszt-díjas, kétszeres EMeRTon-díjas, Artisjus Életmű-díjas, Fonogram-díjas előadó, akit hatszor választottak az év billentyűsének az országban. Példaértékű zenei pályafutásáért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét és tisztikeresztjét is. Nevéhez fűződik a sitkei kápolna megmentése és harminc éve tartó üzemeltetése a nagyszabású augusztusi koncertekkel.

- Nagy örömmel lépek fel a veszprémi színházban. Az 1970-es évek végétől a 80-as évek közepéig az akkori ORI (Országos Rendezői Iroda) szervezésében minden évben játszottunk a színház melletti szabadtéri színpadon. Jó emlékek kötnek a városhoz, a helyhez. A mostani koncertemmel az elmúlt ötven év zenei emlékeit szeretném megidézni a közönségnek a kezdetektől a napjainkig. A számomra fontos és pályafutásomat meghatározó népszerű dalok eljátszása közben beszélek az életemről a nézőknek. Mondhatnánk életút-estnek is, hiszen történetmesélés közben a számok segítségével összegzem mindazt, ami velem történt a pályámon, de lezárni azért nem szeretnék semmit. Inkább remélhetőleg együtt emlékezünk majd a közönséggel vissza azokra az időkre, amikor farmernadrágban, hosszú hajjal indultunk neki az életnek - ez akkor már eleve gyanús volt - s, előfordult, hogy így engem még a saját koncertemre sem engedte be. Aztán biztos, lesz olyan a nézőtéren, akinek eszébe jut egy házasság vagy netán válás, a régi osztálytalálkozók hangulata, a nagy szerelmek időszaka, amikor változtak az évszakok és velük együtt kicsit mi is. A dalok viszont minden generációnak szólhatnak - fiataloknak, időseknek egyaránt - hiszen azok közösek és összekötnek bennünket - így ajánlotta önálló estjét Balázs Fecó.
Kezdés:  20:00
Belépő:  
Helyszín:  Petőfi Színház

koncert