2015.01.24.
"Mesterkedő" – Hagyományőrző gyermekfoglalkozások

Mesterségbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal és játékszigettel várjuk a gyerekeket!

Boldogasszony hava - télhó - fergeteg hava
Népi ékszer, farsangi díszek és Velencei álarc készítése, mesék és népi ügyességi játékok
A program célja a résztvevő – általános iskolás és óvodás gyerekek szabadidős kompetenciafejlesztése. Az élményszerű, tapasztalati úton való ismeretszerzés során fejlődik a gyermekek, tanulók személyisége, önbizalma, kapcsolatteremtő képessége. A foglalkozásokon kiscsoportos tevékenység keretében először szemléltetés, majd tárgyalkotás következik. Az alkotó tevékenység folyamán javul a gyerekek manuális, művészeti képessége is. A játékok és az interaktív mesék során fejlődik a problémamegoldó- és konfliktuskezelő képességük, aktivitásuk, kifejezőkészségük.
A népi ügyességi játékok keretében többek között a következőket próbálhatják ki az érdeklődők: gólyalábazás, egyensúlyozó játékok, páros síelés, babzsákos játék, célba dobós játék, horgászat, diós játék, vaskarika gurítás, mocsárjárás, csutkavár építés, óriás malomtársas játék, asztali malom társasjáték, ugrálókötél. A játéksziget során használt játékok saját készítésűek, minőségi, igényes kivitelben fából és vesszőből készültek. A játékokhoz nemezlabdákat és textillabdákat használnak a gyerekek. A foglalkozásokat vezető Kenderkóc Játszóház elsősorban természetes anyagokkal dolgozik. A gyermekek minden alkalommal minőségi, hasznos tárgyakkal és játékokkal távozhatnak a foglalkozásokról.
A foglalkozásokra 2015. áprilisig havi egy alkalommal kerül sor.
Következő időpont: 2015. február 21. (szombat)
A programokra a belépés díjtalan!
A program a KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0002 „Szociális városrehabilitáció Veszprémben” elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat részét képezi.
Kezdés:  15:00
Belépő:  0.-
Helyszín:  Városi Művelődési Központ

családi rendezvény