2016.04.15.
Veszprémi Programiroda
Filharmónia felnőtt bérlet - Budapesti Vonósok

A Budapesti Vonósok Kamarazenekar 1977-ben alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős hallgatóiból. 1982-ben a zenekar elnyerte a Belgrádi Nemzetközi Kamarazenekari Verseny díját.

A zenekar a Zeneakadémia Nagytermében 1983 óta évente megrendezett koncertsorozata mellett a Vigadóban, az MTA Dísztermében és az ország egyéb jelentős koncerttermeiben is fellép.

A 17 fős kamarazenekar ma már a világ élvonalbeli együttesei közé tartozik és a nemzetközi zenei élet kiemelkedő szólistáival koncertezik világszerte: Pauk György, Josef Suk, Maria Kliegel, Frankl Péter, Kocsis Zoltán, Stefan Vladar, Michael Martin Kofler, Paula Robison, Guy Touvron, Eugene Rousseau. Rendszeresen fellépnek Európa, az Egyesült Államok, Dél-Amerika és Japán koncerttermeiben. Gyakori vendégei a nemzetközi zenei világ fesztiváljainak.

Koncertjeiket a világ számos rádió- és televízió társasága gyakran közvetíti egyenes adásban, illetve rögzíti azokat. Meghívásaik mellett több kiadó számára is készítenek lemezeket: Hungaroton, Nuova Era, Naxos, Laserlight, Capriccio. A Delta Music-kal exkluzív szerződés keretében több mint 40 CD felvételt rögzítettek. Lemezsorozatok is megjelentek előadásukban, többek között J. Chr. Bach összes szimfónia concertantéja világpremierként.

2001-ben a kamarazenekar megkapta Magyarország legrangosabb szakmai elismerését, a BARTÓK-PÁSZTORI Díjat, 2006októberében pedig az  Akadémia Klub Művészeti díját vehette át

Műsor:

W. A. Mozart: A-dúr szimfónia K. 134
J. S. Bach: f-moll zongoraverseny BWV 1056
---
C. Ph. E. Bach: C-dúr szimfónia Wq. 182
L. van Beethoven: Esz-dúr zongoraverseny, WoO 4

Közreműködik: Oravecz György - zongora

Kezdés:  19:00
Belépő:  4900 Ft
Helyszín:  Hangvilla Színházterem

koncert