2015.07.15.
12. VeszprémFest 2015. július 15-18.

Roger Hodgson, a Supertramp legendás énekese és dalszerzője

A VeszprémFest nyitónapján, 2015. július 15-én Roger Hodgsont, a Supertramp társ-alapítóját köszönthetjük Veszprémben, aki a „Crime of the Century” album megjelenésének 40. évfordulója alkalmából európai turnét tervez. A „BREAKFAST IN AMERICA” turné lehetőséget teremt közönségének, hogy újra átélje a Hodgson és a Supertramp teremtette varázslatos hangulatot.

Hodgson, a legendás Supertramp dalszerzője és szövegírója, az 1969-ben létrejött progresszív rock zenekar társalapítója. A rajongók között csak „arany évekként” emlegetett időszakban Roger volt az együttes vezéregyénisége, a Supertramp - 60 millió példányt is meghaladó eladott albummal - ekkor vált világhírű jelenséggé. Roger írt, énekelt, és olyan, a mai napig mércét jelentő rock alkotások kapcsolódnak hozzá, mint a "Breakfast in America," "Give a Little Bit," "Take the Long Way Home," "The Logical Song," "Dreamer," "It's Raining Again," "School," és "Fool's Overture."


Négytagú zenekarával Roger Hodgson az általa írt, majd a Supertramppel felvett legnagyobb slágereit adja elő további klasszikusnak számító darabokkal, mint pl. a "Child of Vision," "Hide in Your Shell," "Sister Moonshine," és az "Even in the Quietest Moments,", emellett szóló albumának kedvenceit játssza - "Only Because of You," "Lovers in the Wind," "Had a Dream," és "In Jeopardy"; ezek közül számos megtalálható a Classics Live címen legutóbb megjelent CD-jén is.

 

Összekapcsolva a generációkat, Hodgson a baby boom korszak szülötteit visszaröpíti fiatalságuk idejébe, míg a fiatalabb nemzedéknek megmutatja, miért is maradhattak fent a mai napig ezek a szívből jövő dalok. És valóban, idén a „Crime of the Century” album 1974-es megjelenésének 40. évfordulóját ünnepeljük. Hodgson a koncerten előadja az albumról mind a négy dalát, melyben közreműködött: a "School,"-t, a "Hide in Your Shell,"-t, az "If Everyone Was Listening"-et és a halhatatlan klasszikus "Dreamer"-t, amely meghozta a nemzetközi sikert a Supertramp számára, a „Crime of the Century” albumot a listák élére röptetve.

„Az évek alatt végig azt gondoltam, hogy Supertramp rajongó vagyok, miközben tulajdonképpen Roger Hodgson rajongója voltam és vagyok. Micsoda show! WOW – ez minden, amit mondani tudok.” – David Wild, a Rolling Stone szerkesztője

Közreműködnek:
Aaron Macdonald - szaxofon, harmonika, billentyűsök, háttérének
Bryan Head - dob
Kevin Adamson - billentyűsök, háttérének
David J Carpenter - basszusgitár, háttérének

Kezdés:  21:00
Belépő:  
Helyszín:  Szentháromság tér

koncert