2016.04.10. - 2016.04.10.
Laczkó Dezső Múzeum
Utolsó szaktárlatvezetés a Weöres Sándor – A megmozdult szótár kiállításban

Dr. Pilipkó Erzsébet irodalmi muzeológus tart szaktárlatvezetést Weöres Sándor – A megmozdult szótár kiállításban című kiállításban.

2016. április 10-én, vasárnap 14 órakor Dr. Pilipkó Erzsébet irodalmi muzeológus tart szaktárlatvezetést Weöres Sándor – A megmozdult szótár kiállításban című kiállításban. 

Weöres Sándor születésének 100. évfordulóján olyan vándoroltatásra is alkalmas kiállítást hoztak létre a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai, amely az irodalmi kiállításokra jellemző hagyományos elemeket a legmodernebb multimédiás, interaktív nyelvi játékokkal ötvözi. A Weöres Sándor szövegeiből kiinduló kreatív játékok aktív gondolkodásra késztetik a látogatót, és lehetővé teszik, hogy az olvasó jobban megismerje a költő verseit. Versfoltozás, versrajz, keresztöltés és gondolatfújás, 3D-s versleképzés verslehívó koppintásra… és sok más érdekesebbnél érdekesebb feladat várja a játszani szerető közönséget.

A tárlat hagyományos részében az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Weöres költészetén kívül eső, de annak alakulását mégiscsak befolyásoló életrajzba. Ezeket a tematikus elrendezésben szereplő témaköröket a kiállítás elsősorban Weöres Sándor levelezésén, vallomásain keresztül mutatja be, az ő szavait idézi, ha a családjáról, mestereiről, tanárairól, barátairól, az irodalmi életről, történelmi, politikai eseményekről vall.

A tárlatvezetés előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni Dr. Pilipkó Erzsébet irodalmi muzeológusnál lehet a pilipko@ldm.hu e-mail címen. Minimum létszám 10 fő.

Belépőjegy: 800 Ft/fő.

Jelentkezési határidő: 2016. április 7. 16 óra

Részletes információ a tárlatról itt: Interaktív Weöres Sándor kiállítás a múzeumban

Tisztelettel várunk minden érdeklődőt a tárlatvezetésen!

Kezdés:  14:00
Belépő:  800 Ft./Fő
Helyszín:  Laczkó Dezső Múzeum

kiállítás tárlatvezetés