2016.10.06.
Veszprémi Programiroda
Kék rapszódia

BERNSTEIN –GERSHWIN AMERIKÁBAN

Nem tudom elképzelni az életet zene nélkül” – vallotta Leonard Bernstein, és vallja Horgas Eszter fuvolaművész.

Horgas Eszter, aki évről évre új izgalmas produkcióval lepi meg közönségét,rendre bizonyítja, a fuvola játéknak  nincsenek határai. Műfaji korlátok nélkül, szabadon szárnyal, és ezzel lehetővé teszi, hogy olyan produkciók szülessenek, melyek óriási sikert aratnak.

Eddigi bemutatóin, vendég szólisták, színészek, különböző zenei műfajok neves képviselői voltak partnerei. Az idei bemutatón a jól ismert együttese,

a ClassJazz Band (Révész Richárd zongora, Hárs Viktor basszus, Dajka Krisztián gitár, Kaszás Péter dob, Pusztai Csaba ütő) mellett, Löwenberg Dániel(Salzburg) zongoraművész, Falusi Mariann énekesnő a partnerei.

Leonard Bernstein 1918 augusztus 25-én született Ukrajnából bevándorolt, vallásos családban.

George Gershwin  zeneszerző 1898. szeptember 26-án New York Brooklyn negyedében, azaz a zsidók lakta városrészben született. Szülei nem sokkal korábban 1891-ben vándoroltak ki Oroszországból.

Mindkét Amerikába emigrált zeneszerző a jazz és az úgynevezett klasszikus zene egyesítésén dolgoztak .George Gershwin, és Leonard Bernstein Hollywoodot is meghódította. A fekete, indián, zsidó és más kulturális zenei örökség nem ötvöződhetett volna olyan páratlanul népszerű és igen magas művészi minőségű alkotásokká George Gershwin vagy Leonard Berstein művészete nélkül. A két mester műveiből összeállított  est erről tesz majd bizonyságot a zene és a képi világ nyelvén.. Ki ne ismerné a West Side Story, a Kék Rapszódia, vagy az Egy amerikai Párizsban, vagy a híres Porgy és Bess melódiáit?

Az alkotók számára különösen izgalmas kihívást jelent, hogy a két rokonszellemű zseni műveit hogyan tudja egy dramaturgiai szálra felfűzni.

 

Kezdés:  19:00
Belépő:  1800 / 2300 / 2800
Helyszín:  Hangvilla Színházterem

koncert