2016.08.28. - 2016.08.28.
Laczkó Dezső Múzeum
A Magyar Fotográfia Napja a Laczkó Dezső Múzeumban

A Magyar Fotográfia Napja 2016. augusztus 28-án a Laczkó Dezső Múzeumban

A Magyar Fotográfia Napja
2016. augusztus 28-án a Laczkó Dezső Múzeumban

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum Nyitott szemmel – Somogyi Márk fotóművész gyűjteményes kiállítása a Magyar Fotográfia Napja alkalmából, 2016.augusztus 28-án, vasárnap ingyenesen tekinthető meg.

1840. augusztus 29-én, a Magyar Tudós Társaság ülésén Vállas Antal bemutatta, miként lehet képet alkotni a fénysugarak segítségével fényérzékeny nyersanyagon. Ezen a napon készült Magyarországon először nyilvános rendezvényen fénykép (dagerrotípia).
Ez a nap alkalom arra, hogy a társadalom figyelmét a fotókultúrára és egyben a fotótörténeti értékekre irányítsuk.
A Laczkó Dezső Múzeum idén Somogyi Márk fotóművész gyűjteményes kiállításán mutatja a be fotográfia klasszikus és kortárs témáit. A teljesen eltérő témájú munkákban, – melyek stílusukban is különböznek egymástól –, megtalálható egy közös szemlélet, mely egyszerre ábrázolja a valóságot és azt a szubjektív részét a valóságnak, amely már a nézőpont és a művész szemléletének kérdése. Ezáltal egyszerre egy realista és egy szürrealista világot tud megörökíteni. Somogyi Márk a mellettünk, körülöttünk és bennünk létező csodákat kívánja bemutatni, miközben mindig ott találjuk alkotásaiban a valóságot is.
Az ingyenes nyitva tartással, a fényképezés múltjára, annak hiánypótló szerepére kívánjuk felhívni látogatóink figyelmét, oly módon, hogy bemutatjuk, milyen művészi magasságokba lehet emelni, egy napjainkra már hétköznapivá váló, jelent megörökítő technikát.
Kezdés:  10:00
Belépő:  ingyenes
Helyszín:  Laczkó Dezső Múzeum

egész napos rendezvény fotókiállítás kiállítás