2016.10.21. - 2016.10.22.
Veszprém Aréna
Pályaválasztási kiállítás

NYITVATARTÁS: 2016.10.21. (PÉNTEK) 9:00-17:00 2016.10.22. (SZOMBAT) 9:00-13:00 A RENDEZVÉNY ALAPVETŐ CÉLJA, HOGY SEGÍTSÉGET NYÚJTSON A PÁLYAVÁLASZ

Leírás
A látogatók a kiállításon átfogó ismereteket szerezhetnek a térségben működő gimnáziumokról, szakgimnáziumokról, szakközép- és szakiskolákról, az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről, valamint az egyes szakmákról, a gyakorlati képzés feltételeiről a képzőhelyet biztosító munkáltatók bevonásával. 

A középfokú oktatási intézmények az oktatott szakmák bemutatásával felvonultatják tagozataikat, fakultációikat ezzel is ösztönözve a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és szüleiket a későbbi sikeres elhelyezkedést megalapozó szakma- és pályaválasztásra. 
Miért érdemes ellátogatni a kiállításra?
• Szakmák bemutatója Szakmavilág címmel a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.
• Személyes beszélgetés a középfokú oktatási intézmények képviselőivel, a kiállított eszközök kipróbálásának lehetőségével.
• Az egyes szakmák - különös tekintettel a hiányszakmák - gyakorlati bemutatása.
• Szakmai fórum intézményvezetők, pályaválasztási felelősök, osztályfőnökök számára 11.00 órától a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, a Veszprémi Szakképzési Centrum, a Pápai Szakképzési Centrum, valamint a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előadóival.
• Önismereti, pályaismereti kérdőívek kitöltése és elemzése a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakembereinek segítségével.
• A Veszprém Megyei Szakképzési Centrum pályaválasztási tájékoztatója az érdeklődő szülők számára.
• A pályaválasztáshoz igénybe vehető ingyenes grafológiai vizsgálat.
• A hazai illetve nemzetközi szakmai versenyen kiemelkedő eredményt elért tanulók, fiatal szakemberek bemutatkozása.

A rendezvényre várják a pályaválasztás előtt álló tanulókat és szüleiket, a pedagógus kollégákat, a pályaorientáció, pályatervezés, ifjúságsegítés területein dolgozó szakembereket, a munkaadók képviselőit és minden érdeklődőt.
Jegyárak
Ingyenes rendezvény
Kezdés:  09:00
Belépő:  Ingyenes
Helyszín:  Veszprém Aréna

családi rendezvény