2019.11.15.
Laczkó Dezső Múzeum
Pásztorélet a XXI. században - szaktárlatvezetés Répásy Zsolttal

Pásztorélet a XXI. században Répásy Zsolt fotóművész tárlatvezetése és szakmai bemutatkozása 2019. november 15. péntek 17 óra

A Laczkó Dezső Múzeum a 2019 szeptemberében nyílt Pásztorélet a XX. században – Répásy Zsolt fotókiállítása című tárlatára várja az érdeklődőket. A 2019. november 15-án pénteken 17 órakor kezdődő szaktárlatvezetés és szakmai bemutatkozó előadás keretében a fotóművész nemcsak a kiállítás képeiről, azok keletkezés történetéről mesél, hanem egy előadás keretében bemutatja fotóművészi portfólióját is.

Répásy Zsoltról
Szabadúszó, veszprémi születésű fotós vagyok, elsősorban hosszútávú projekteken dolgozom, amelyek során kevésbé ismert, vagy zártabb közösségek életét, kulturális örökségét és hátterét mutatom be. 2013 és 2017 között Afrika számos népcsoportját fotóztam Nigériában, Szenegálban és Ugandában. Emellett a helyi közösséget és folklórt Kalotaszeg apró településein. Magyarországon az elmúlt 7 évben a busójárást és annak gazdag hagyományát, beleértve a viselet-készítő mesteremberek munkáját dolgoztam fel. Emellett 2018-ban kezdtem el fotózni a hagyományos pásztorkodást, a pásztori életet. Mindkettő igazi “szerelem projekt”, mely még sokáig folytatódni fog.  Anyagaim az alábbi helyeken jelentek meg az elmúlt években: National Geographic, National Geographic Traveler magazin, VICE Media, Tropical magazin, Földgömb magazin és számos online médium. Emellett évente többször láthatóak önálló kiállításokon országszerte.

A program a kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható.
Felnőtt belépő: 800 Ft
Kedvezményes belépő: 400 Ft


További információ:
Hajdu Franciska
kulturális menedzser
Laczkó Dezső Múzeum
8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
+36 20 548 63 25
e-mail: hajdu.franciska@ldm.hu
www.ldm.hu
 

Kezdés:  17:00
Belépő:  
Helyszín:  Laczkó Dezső Múzeum

kiállítás