2020.10.28.
Veszprémi Programiroda
Óbudai Danubia Zenekar - Filharmónia Hangvilla Bérlet 2019/2020 - pótló koncert

Ismét Veszprém vendége lesz az Óbudai Danubia Zenekar Védjegyük a különleges, sokszor szokatlan programok, kevésbé ismert remekművek bemutatása.

A zenekar 2020/2021-es évadának egyik kiemelkedő eseménye egy még mindig felfedezésre váró mű hazai bemutatása. Az ’56-os forradalom legnagyszerűbb zenei lenyomata, Lajtha VII. szimfóniája szégyenletesen ritkán hangzik el élőben. Ezt az adósságot szeretné törleszteni a zenekar, amikor egy kirobbanóan sikeres párizsi koncert után október 26-án a budapesti Zeneakadémián is eljátsszák a művet.
Két főmű egy estén – csak az egyikről (szinte) senki sem hallott. Lajtha hetedikje a legfantasztikusabb művészi emléke 1956-nak és az egész, sok felvonásos magyarság vs. elnyomás drámának. Ott a helye minden fülben, szívben. Ahogyan Csajkovszkij méltán népszerű V. szimfóniájának, amelyben a drámai, érzelmes és szenvedélyes részletek váltják egymást.

Ezzel a programmal készülnek az Óbudai Danubia Zenekar muzsikusai művészeti vezetőjük, Hámori Máté vezényletével október 28-án a veszprémi közönségnek.


Lajtha: VII. „Forradalmi” szimfónia
Csajkovszkij: V. (e-moll) szimfónia, op. 64

Közreműködik: Óbudai Danubia Zenekar
Vezényel: Hámori Máté

Az október 28-i pótló koncertre a 2019/2020-as évadban megváltott Hangvilla bérlet és az április 20-án elmaradt koncertre megvásárolt jegyek érvényesek.

Kezdés:  19:00
Belépő:  6400 Ft
Helyszín:  Hangvilla Színházterem

koncert