2016.05.11.
Virtuális triatlon indult

A valóság határait átlépve...

... tehetik próbára erejüket azok, akik az idei évben debütáló EnergiAtlon elnevezésű virtuális triatlonon méretik meg magukat.

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a futó-, hosszú távú úszó-, valamint a kerékpárversenyek (országúti, terep), illetve ezek összetett változatai: a triatlon (különböző távokon), duatlon, fél- és maraton futások, ironman versenyek.

Felismerve a növekvő igényt, az EnergiAtlon szervezői úgy gondolták: kiterjesztik a hagyományos versenyek és erőpróbák határait – így a valóságot a virtuális világgal ötvözve egy új sportrendezvényt hívtak életre.

A versenysorozat keretein belül az EnergiAtlon elnevezésű verseny résztvevői három sportágban mérhetik össze sporttudásukat. A valóság határait átlépve egy virtuális triatlon versenyzőivé válik az, aki mindhárom embert próbáló eseményen részt vesz. Az online időmérésnek köszönhetően könnyen és egyszerűen értékelhető válik az összetett sorrend.

1. Versenyszám: EnergiAtlon – Tour de Ajka
Időpont: 2016. május 1.
Helyszín: Ajka – Pápa – Ajka útvonal

Táv: 62 km

2. Versenyszám: EnergiAtlon Öbölátúszás

Időpont: 2016. június 25.
Helyszín: Balatonfűzfő-Balatonalmádi (fűzfői öböl)
Táv: 3000 méter
Régi hagyományokkal rendelkező úszóversenyt elevenedik meg és kerül vissza a triatlonosok, hosszútávúszók versenynaptárába. Mivel a szóban forgó versenyszám (3 km) a Balaton átúszásnál rövidebb erőpróba, úgy az amatőr, nemtől független, különböző korosztályú versenyzők számára is kivitelezhető kihívás. 

A Dunántúlon nagy múlttal és presztízzsel rendelkező verseny remekül kapcsolódik az EnergiAtlon sorozatához, valamint a triatlon- és duatlon versenyzők felkészülési tervéhez is egyaránt. A több száz fős mezőnyben az amatőr és profi kerékpárosok mellett számos triatlonversenyző is próbára teheti magát. A táv ideális a kezdő kerékpárostól a komolyabb célokkal induló versenyzők számára is.

3. Versenyszám: EnergiAtlon Vehir-félmaraton
Időpont: 2016. szeptember 18.
Helyszín: Veszprém
Táv: 21,097 km (félmaraton)

A negyedik évében járó futóverseny mára Veszprém első számú profikat és amatőröket egyaránt megmozgató rendezvényévé nőtte ki magát. Ennek köszönhetően a hobbifutók mellett a komoly versenyzői tapasztalattal, eredményekkel rendelkező sportolóknak is vonzó esemény. A megálmodott virtuális triatlon verseny utolsó versenyszámaként szerepel a félmaratoni táv.
A verseny „kocogó” távú versenyszámát bárki, könnyedén teljesítheti, a félmaratoni távot egyéniben és váltóban is lefuthatják a résztvevők. A futást népszerűsítve az iskolás korosztályok számára, izgalmas váltóversennyel-, a résztvevő családok számára pedig - a kísérőprogramok repertoárjának bővítésével lehet emlékezetesebbé tenni ezt a napot.
A kor virtuális vívmányait segítségül invitálva (weblap, virtuális nyomon követés, időben külön teljesíthető résztávok) egy olyan rendezvény- és versenyrendszer született meg, amelyben a kezdő sportolótól a profi versenyzőig minden résztvevő megtalálhatja a számára kihívást jelentő szintet.

Sok szeretettel várjuk azon amatőr sportolók jelentkezését, akik szeretnék próbára tenni magukat az EnergiAtlon erőpróbáin, valamint várjuk azokat a profikat is, akik egy izgalmas versenysorozattal szeretnék kiegészíteni a versenynaptárukat!

További részletek és nevezés: www.energiatlon.hu