2022.06.11.
Agóra Veszprém
A martfűi rém

A MARTFŰI RÉM A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁLON

Martfűhöz kötődik a Kádár-kor egyik legbrutálisabb gyilkosságsorozata. A rendszerkritikus, több szálon futó, fojtogató atmoszférájú thriller az elmúlt évtized egyik legerősebb magyar műfaji filmje.
gyilkosságok naturalisztikus bemutatása és a főbb szereplők lélektani ábrázolása mellett Sopsits Árpád a rendszer romlottságát is feltárja: a hivatalos álláspont szerint a szocializmusban nem voltak sorozatgyilkosok, ezért akadályozták az ügyész munkáját.
Rendező: Sopsits Árpád
Szereplők: Hajduk Károly, Anger Zsolt, Balsai Móni, Bárnai Péter, Jászberényi Gábor, Trill Zsolt
Bővebb információ a filmről és jegy vásárlás: https://mozgokepfesztival.hu/film/a-martfui-rem
Vetítés:
Június 11., 14:00 / Agóra Kulturális Központ
18 éven aluliak számára nem ajánlott.
ℹ️ https://mozgokepfesztival.hu/
A Magyar Mozgókép Fesztivál 2022-ben többféle jegyvásárlási konstrukcióval lesz látogatható. Kedvezményes és normál árú bérletekkel, szakmai akkreditációval és filmenként, programonként megváltható egyedi jegyekkel készülünk filmrajongó vendégeinknek.
????Információ a bérletekről: https://mozgokepfesztival.hu/jegy-info
????Online jegyértékesítés: https://mozgokepfesztival.hu/jegyek
A fesztivál bérletekből származó bevételből fiatal filmesek oktatását támogatjuk. A támogatás részleteiről további információ hamarosan elérhető lesz közösségi felületeinken és weboldalunkon.
A csodálatos Veszprém-Balaton régióban, 2021. június 23-26. között kerül megrendezésre az új Magyar Mozgókép Fesztivál, amely szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket.
Kezdés:  14:00
Belépő:  500.-
Helyszín:  Veszprém Agóra

filmvetítés mozi