2022.09.23.
Agóra Veszprém
II. Jutasi Piknik és Olimpia

Helyszín: Deák Ferenc Általános Iskola előtti park (Veszprém, Aradi vértanúk u. 2.)

II. Jutasi Piknik és Olimpia
Időpont: 2022. szeptember 23. (péntek) 12.00 és 20.30 óra között
Helyszín: Deák Ferenc Általános Iskola előtti park (Veszprém, Aradi vértanúk u. 2.)
Esőhelyszín: Agóra Veszprém (Veszprém, Táborállás park 1.)
 
Tiéd a tér! - próbáld ki magad a cirkuszi helyszíneken, tanulj légi akrobatika figurákat, zsonglőr trükköket, kötéltáncolni, csatlakozz, amikor megépítjük a Jutasi emberhegyét!
Számos előadás és fellépő pedig azokat szórakoztatja, akik inkább nézőként szeretnének bekapcsolódni a programba.
Színpadi előadások
15.00-15.30 The „recommended” show- Tűzmadarak
Porondon a fűrészpor! Műsorukban láthatják a megrettent állatidomárt, rettenthetetlen oroszlánjaival, a gyengélkedő erőművészt, a vak késdobálót, a négy fülű zsonglőr párost és az együgyű bűvészt. Kihagyhatatlan lehetőség, vissza nem térítendő alkalom. Az All in Two duó legújabb produkciójában a két előadó az utcai előadóművészet eszközeihez nyúlva interaktív jelenetekkel és frappáns humorral bontja le a falat színpad és nézőtér között.
Előadók: Kiss Gergely, Turai Bálint
16.00-16.30 Cirkollektív csapatainak előadásai
Waldorf Zsonglőr szakkör
A Waldorf iskolában nagy hagyománya van a cirkuszi-, zsonglőr előadásoknak, hiszen minden hatodik évfolyam bemutatót tart az iskolában farsangkor. Idén nagy örömünkre elindítottuk a zsonglőr szakkört, melynek első „házi bemutatója” a Pikniken lesz látható.
Oktatók: Nagy Krisztina, Schiszlerné Csepi Szilvia
Urbánné Szívós Réka csoportja
Változások, alakulások, repülések kendőkkel, labdákkal felnőttekkel gyerekkel.
Kutenicsné Izer Viktória és tanítványai
„Mint tanító fontosnak tartom a komplex fejlesztést, nem csak tanórán, hanem az azon kívüli szabadidős tevékenységekben. A tanulóim nem csak egyénileg kapnak feladatokat, hanem csoportban is megtanulnak dolgozni, azáltal, hogy koreográfiákon dolgozunk együtt. Ez a fiatalok társas kapcsolataira is pozitív hatással van. “
Napsugár klub
Az áprilisban elindult cirkusz klub rendszeres résztvevői a Napsugár klubba járó fiatalok. Az elmúlt időszakban kedvenc eszközükké vált a virágbot és a diabolo, így a nyári pihenő után szeptemberben újult erővel vesszük át a tanultakat, színesítjük azokat új trükkökkel és alakítunk ki csoportos koreográfiát erre a fellépésre.
17.00-17.30 Steam on - Tűzmadarak
Időutazó vándorcirkusz, ahol három fura figura egy gőzhajtású velocipéd triciklivel járja az idő és a tér végtelen labirintusát. Az ő világukból rég kiveszett az öröm és a szeretet, ezért elhatározták, hogy összegyűjtik a megmaradt boldogságot. Feltett szándékuk, hogy amerre járnak nevetésre és tapsolásra bírják a helyieket, mert csak így menthetik meg a világot. Előadók: Kollányi Julianna, Kiss Gergely, Mező András
17.40-18.00 Légtorna és Légtánc Egyesület bemutatója
20 perces légi karika és silk előadást láthatunk, melynek utolsó száma a karácsonyra készülő előadásból ad egy kis ízelítőt és Aladin világába repít el bennünket. Adri és Robi 2017 óta oktat légi akrobatikát, Veszprémben 2019 óta tartanak órákat, ami nyitott a tanulni vágyók számára. Jelenleg összesen kb. 60 fő jár az órákra, túlnyomóan gyerekek, de felnőttek is tagjai a csapatnak.
18.15-19.00 Kócos varieté- Kreatív kráter kör
Sokszínű, 4-8 perces számokból álló mini-cirkuszt láthatunk, ahol akrobatikus gólyaláb, kötéltánc, zsonglőr mutatványok követik egymást. Az előadás a múlt századi varieté és vándorcirkuszok hangulatát idézi, a hangulatot és a közönséggel a kapcsolatot a konferanszié közvetlen stílusa biztosítja.
19.15-19.40 Glassl Dominik - tűzzsonglőr
A tűzzsonglőrködés, a nézőt és a játszót is elrepíti egy olyan világba, hol a varázslat és a csodálkozás valamint az izgalom az ember legjobb barátja lesz. Ehhez nem kell mást tenni, csupán megvárni az est leszálltát, s átadni magunkat a csillagos égbolt alatt a tűz varázsának.
Eszközök: kisbot,poi, levistick, sárkánybot, hullahopp, angyalszárny, pálca
20.00-20.30 Proper Mess - Tűzmadarak
Laza hangvételű, energikus tűzshow, amiben Mr. Proper Miss Mess-t próbálja biztonságos keretek közé szorítani. Mint kiderül, az ellentétek vonzzák és építik is egymást, egy hatalmas tüzes kavalkád megteremtése hozza őket közös nevezőre. Tüzes légiakrobatika, bravúros emelések és tűz tűz és még egy kis tűz!
Előadók: Zoletnik Sophie és Lennart Paar
 
AKTIVITÁSOK NEKED, VELED
12.00-20.00 Workshopok különböző állomásokon
Kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják magukat a játszóházban. Mindenki megtalálja a számára legközelebb álló cirkuszi foglalkozást. Próbára teheted zsonglőr képességeid, egyensúlyozhatsz, a légi akrobatika alapjait is megtanulhatod, csoportos gúla építésben vehetsz részt.
Zsonglőr Játszóház
Mindig is szerettél volna három almával dobálni? Csodálod a tűzzsonglőröket és kipróbálnád az eszközök forgatását, pörgetését? Volt már a kezedben virágbot? Mindegy, hogy a válasz igen vagy nem, itt a helyed játssz velünk egész délután!
Oktatóinkkal kötetlenül, kedved szerint kipróbálhatod az eszközöket és részt vehetsz a vezetett órákon is.
15.30-16.00 Labda workshop kezdőknek
16.30-17.00 Virágbot workshop kezdőknek
17.30-18.00 Kendő workshop kezdőknek
18.00-18.30 Tányérpörgetés
19.00-19.30 Poi workshop
20.00-20.30 Diabolo workshop
Légi akrobatika helyszín
Többféle szinten és eszközzel lehet vezetett órákon részt venni ezen a helyszínen: aerial
yoga, aerial fit, légi karika és tissue. Az aerial yoga a légtorna, a pilates és a jóga mozgásformáit ötvözi a selyemhinta (hammock) segítségével. A jógában ismert ászanákat használunk, erősítő és nyújtó gyakorlatokat végzünk, illetve egy-egy igazán új pózzal is megismerkedhetsz, amiket csak a selyemhinta segítségével lehet megvalósítani. Az aerial fit órán haladó mozdulatokat tanulhatnak az erősebb kondícióval rendelkezők.
15.00-15.30 Aerial yoga kezdőknek
16.00-16.30 Aerial fit haladóknak
17.00-17.30 Aerial yoga kezdőknek
18.15-18.45 Légtorna Egyesület nyitott órája - légi karika
19.00-19.30 Légtorna Egyesület nyitott órája - tissue/silk
A nyitott órákra bejelentkezés szükséges a helyszínen, a helyek száma korlátozott.
 
Akro helyszín
A foglalkozások során a páros akrobatika alapjai kerülnek terítékre. Egyszerű páros és csoportos "közös-egyensúly" játékoktól lépésenként jutunk el egyszerűbb "embertornyok" létrehozásáig. A biztonságos játék érdekében ez a foglalkozás kötött idős, de minden korosztály számára élvezetes.
15.00-15.30 Akrobalance-egyensúlyi helyzetek gúlák
16.00-16.30 Akrobalance-egyensúlyi helyzetek gúlák
16.30-17.00 Közös nagy gúlaépítés- a “Jutasi emberhegye” - csatlakozz te is - regisztrálj!
17.00-17.30 Akrobalance-egyensúlyi helyzetek gúlák
 
Egyensúly helyszín
Egyensúly foglalkozás, ahol a fő hangsúly a kötéltáncon van. Vezetett órákon lehet csoportosan tanulni az oktató vezetésével, a foglalkozások között pedig önálló gyakorlás keretében is lehet tanulni, fejlődni.
15.00-15.30 vezetett workshop Csepi Mártonnal
15.30-16.00 önálló gyakorlás felügyelettel
16.00-16.30 vezetett workshop Csepi Mártonnal
16.30-17.00 önálló gyakorlás felügyelettel
17.00-17.30 vezetett workshop Csepi Mártonnal
17.30-18.00 önálló gyakorlás felügyelettel
19.00-19.30 vezetett workshop
Arcfestés
Ha már belejöttél a cirkuszi produkciókba ajánljuk a teljes átszellemülést a kitalált karakteredhez. Oroszlán, légies tündér, tüzes amazon, gorilla, kisegér a határt csak a fantáziád szabja.
Lufihajtogatás
Megéri sorban állni, hogy egy ilyen emléket vihess magaddal haza!
Ha találkozol gólyalábas csapatunkkal a Jutasi lakótelepen, gondolkodás nélkül kövesd őket és elhoznak hozzánk!
 
A program az EKF 2023 támogatásával valósul meg.
Kövess minket és tudj meg többet a programokról, fellépőkről, kulisszatitkokról:
instagram: https://www.instagram.com/cirkollektiv/
facebook: https://www.facebook.com/cirkollektiv
Kezdés:  12:00
Belépő:  0.-
Helyszín:  Veszprém

bemutató egész napos rendezvény családi rendezvény sport rendezvény