2015.05.26. - 2015.05.26.
Laczkó Dezső Múzeum
Előadás Lóczy Lajosról - Veszprémi Múzeumegylet

Prof. dr. Sümegi Pál geológus, régész, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem földtani és őslénytani tanszék tanszékvezetője tart előadást.

2015. május 26-án, kedden 16.30-kor a Veszprémi Múzeumegylet szervezésébenProf. dr. Sümegi Pál geológus, régész, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem földtani és őslénytani tanszék tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást a Laczkó Dezső Múzeumban „Lóczy Lajos, egy ember, aki geológus és földrajz professzorrá vált” címmel.

Prof. Dr. Sümegi Pál egyetemi tanár megyénkben, Tapolcán született 1960-ban, és a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnáziumban érettségizett 1978-ban. Geológusként és régészként e két tudományterület határán dolgozik, környezetrégészeti kutatásokat folytat. Hatalmas publikációs tevékenységét mutatják a számok: több mint 300 tudományos közleménye jelent meg, 7 szakkönyvet írt, további hatot szerkesztett, 141 szakkönyvbe írt fejezeteket, részleteket.

Lóczy Lajos professzor (Pozsony, 1849. nov. 4 – Balatonfüred, 1920. máj. 13.): geológus, a Magyar Királyi Földtani Intézet igazgatója, egyetemi tanár, nemzetközi hírű földrajztudós, utazó, de számunkra elsősorban a Balaton tudósa és Laczkó Dezső szívbéli jóbarátja. Az előadás Lóczy életét, tudományos tevékenységét és a hazai tudományos életre gyakorolt hatását mutatja be.

Kezdés:  16:30
Belépő:  
Helyszín:  Laczkó Dezső Múzeum

előadás