2015.09.08.
Városi Művelődési Központ
Variációk hat lábra – Találkozás a rovarokkal

A Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállításának megnyitója

A földi állatvilág fajainak ¾-t a ma ismert rovarok teszik ki. Senki nem tudja még mennyi ismeretlen rovarfaj él a Földön. Nemcsak sokan vannak, de sokfélék is. A kiállítás a szó szoros értelmében szedi ízekre az ízeltlábúakat. A múzeum gyűjteményeiből válogatott különböző rovarfajok kalauzolják végig a látogatókat az ízeltlábúak rendszertanának kusza hálózatán. 80-szorosra felnagyított rovarmakettek, interaktív játékok segítségével tárul fel a látogató előtt a titokzatos miniatűr birodalom. Eközben az egyes fajokhoz fűződő legendákat és kultúrtörténeti érdekességeket is megismerheti a látogató.

Helyszín: VMK kiállítóterem
Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig: 14-18 óráig
Szombaton: 10-14 óráig
Belépődíj:
Felnőtt: 500,- Ft
Diák és nyugdíjas: 300,- Ft
Szervezett csoportoknak: 150,-Ft/fő
3 éves korig ingyenes!

A kiállítás megnyitóján a tárlat ingyenesen megtekinthető.
Hétköznap délelőttönként biztosítjuk szervezett csoportok, iskolai osztályok látogatását, előzetes bejelentkezés alapján. Jelentkezni lehet Fazekas Orsolyánál a 88/429/111-es telefonszámon, vagy a fazekasorsolya@veszpremvmk.hu e-mail címen.
Októbertől a kiállításhoz kötődően kézműves foglalkozásokra várunk alsó tagozatos iskolai osztályokat előzetes bejelentkezés alapján (időpontok: október 7., november 4., december 2.).

A program a TIOP-1.2.1/A-12/1-2013-0001 "AGÓRA VESZPRÉM” elnevezésű, az Európai Unió támogatásával
megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

Kezdés:  17:00
Belépő:  Felnőtt: 500.-
Helyszín:  Táborállás Park

kiállítás megnyitó