2016.11.18.
Veszprémi Programiroda
Világkép - Kepes András műsora

Testen innen, testen túl - hétköznapok, rítusok, túlvilág és tudomány

„Mi végre vagyunk a Földön? Miért szeret és miért gyűlöl az ember? Mi jön a halál után? Mit jelent a szabadság? És a szerelem? A család? Ezekre a kérdésekre megannyi jó választ adhatunk, de csak az igazán jó kérdések maradnak meg örökre. Néha egy rosszul feltett kérdésre is van okos válasz, ha sikerül elhajolni a kérdés elől.  Valami ilyesmi, azt hiszem, a világkép. Mindenkinek van világképe, legfeljebb még nem rakta össze tudatosan az ismereteiből, félelmeiből és a reményeiből. Meg mások világképeiből, amelyek halomban hevernek bennünk, és irányítanak anélkül, hogy tudnánk.”

Kepes András újságíró, író, egyetemi professzor, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tanára. Három nyelven, Budapesten, Bejrútban, illetve Buenos Airesben végezte általános és középiskolai tanulmányait. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen kapott diplomát, doktori fokozatát a Színház és Filmművészeti Egyetemen szerezte.
Munkái és televíziós pályafutása során rengeteg tapasztalatot gyűjtött a különböző kultúrák egymáshoz való viszonyáról, a beilleszkedés nehézségeiről.

Jegyek kaphatók a Hangvilla jegypénztárában.
Nyitva tartás: Hétfőn zárva, K - P 9:00 - 17:00, Szo 9:00 - 13:00, Vasárnap zárva

Kezdés:  18:00
Belépő:  2.500 Ft
Helyszín:  Hangvilla Színházterem

előadás