2016.04.20.
Kabóca Bábszínház
Álomszövők

babaszínházi előadás

„Szőttes vagy magad is. Hold fonja, Nap szövi, Csillag álmodja Életed fonalát!”

 


A szövésről azt tartják, hogy nemcsak egy kézműves technika, hanem egy életforma.
A különleges babaszínházi előadás a szőttes készítésének több évszázados hagyományát idézi meg a mai kor emberének, a mai kor legfiatalabb színházlátogatóinak.
A szemünknek szokatlan és varázslatos ez a világ. A fonalak szépsége, a színek egymásmellettisége, a szövés ritmusa, és maga a szövő ember kezének letisztult mozdulatai nyugtatóan hatnak a szemlélődőre.
A díszlet egy szövőműhely, a nyitóképben a szövőkereten kifeszített párhuzamosan futó szálakon játszik a szövő nő. A mozdulatai, a keze, mint egy húros hangszeren való játék, s annak hangjai repítenek minket ebbe a különleges világba. Egy olyan világba, ahol egymás után jelennek meg a képek, a történetek, mint ahogyan a szőnyegen is sorról sorra tűnik elő a minta, s az egy-egy sávban megjelenő figurák külön világokat alkotnak. Ilyen módon jelennek meg a különböző kicsi világok az előadásban is.
A produkció konkrét szövegek helyett zenei effekteket, dallamokat használ. Sok élő hanggal, énekkel és a tárgyakkal előhívott ritmusokkal.
A babaszínházi előadások fontos része a lezáró közös játék, a produkció eszközeit, illetve hasonló tárgyakat próbálhatnak ki a gyerekek, s ezalatt felidézik a darab számukra érdekes játékait.

Kezdés:  10:00
Belépő:  
Helyszín:  Veszprém Agóra

bábszínház családi rendezvény zenés előadás gyermekprogram