2016.06.20. - 2016.06.25.
Jurtaépítés

Jurtaépítő és Finnugor Ismeretterjesztő Alkotótábor. A résztvevők megismerhetik a jurta történelmét egy valódi jurta megépítése közben.

Jakabfi György tájépítész és Merencsics Tibor szobrászművész vezetésével, a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület képviseletében jurtaépítő tábort hirdetünk.

Helyszín: Veszprémvölgy, a Jezsuita templom pihenőhelye.

Szükséges felszerelés: kényelmes, strapabíró ruha, étel, ital, kíváncsiság és jó kedv.

A program célja hogy megismerjük, hirdessük és gyakoroljuk kulturális örökségünket, fejlesszük a kommunikációs és kognitív készségeinket egy interaktív, játékos, informális oktatási folyamat keretein belül. A program során a résztvevők megismerkedhetnek a Jurta történelmével, annak magyar vonatkozásaival. A tábor technikai része érinti a jurta vázszerkezetének elkészítését, beleértve annak minden elemét valamint a vászonkészítést. Ilyen módon a szerszámok használata, fafaragás, faszárítás, gőzölés, csomózási technikák, szabás-varrás, tűzrakás és a tűz használata valamint a könnyűszerkezetű faépítmény felállítása képezi az aktív feladatok nagy részét. Szünetekben és esti pihenőkben különböző játékokkal, táncokkal, filmekkel mutatjuk be a történeti hátteret és a kapcsolódó kultúrköröket. A tábor jurtaemeléssel és tűzgyújtással zárul június 25-én, szombaton délután.

Naponta két, 4 órás foglalkozást tartunk, reggel 8 és délután 1 órai kezdettel, délben egy órás ebédszünettel. A táborban nem biztosítunk étkezést, erről a résztvevők maguk gondoskodnak. A napi foglalkozások végén fakultatív programként filmvetítést tartunk és pihenünk.

Mindenkit szeretettel várunk, aki egy vagy akár több napig is részt szeretne venni a jurta építésében!

Kapcsolat: Jakabfi György, 70 529 87 37, gyurijakabfi@gmail.com

Kezdés:  08:00
Belépő:  
Helyszín:  Kolostorok és Kertek

családi rendezvény egész napos rendezvény foglalkozás folklór gyermekprogram tábor