2017.11.23. - 2017.11.23.
Laczkó Dezső Múzeum
„Szunnyadó gyilkosság” Dr. Csont munkája régen és ma című interaktív előadás

2017.november 23., csütörtök 16.30 Laczkó Dezső Múzeum Veszprém, Erzsébet sétány 1.

  „Szunnyadó gyilkosság” Dr. Csont munkája régen és ma című interaktív előadás
2017.november 23., csütörtök 16.30
Laczkó Dezső Múzeum Veszprém, Erzsébet sétány 1.2017. november 23-án, csütörtökön 16.30 órai kezdettel korokon és szakterületeken átívelő nyomozásra hívja és várja látogatóit a Laczkó Dezső Múzeum. Az előadás során fény derül a 2009-ben Sóly község református templomában végzett ásatás közben feltárt két emberi ma-radvány történetére. Az ok-nyomozást vezetik Bikádi László Károly református lelkész, László Orsolya antropológus és Tahin László alezredes.

A három egységből álló előadás első perceiben Bikádi László Károly református lelkész beszél a ré-gészeti feltárásról, annak körülményeiről és az esemény aktualitásáról.

2009 januárjában egy különleges sírra lelnek a sólyi református templom padlója alatt. Benne két csontvázzal, akik mintha ölelnék egymást. Így váltak ők a sólyi Rómeó és Júliává. De kik voltak ők valójában? Miért temették őket el ilyen furcsa módon? A válaszért visszamegyünk időben és térben. A rejtélyt egy izgalmas ok-nyomozó előadásban tárja fel László Orsolya antropológus.

A program zárásaként Tahin László alezredes úr beszél arról, hogy napjainkban milyen szerepe van az antropológiának a nyomozások és a büntetőeljárások során. Példákon keresztül kerül szemléltetés-re, milyen ügyekben nyújt segítséget az antropológia tudománya.

A rendezvény ingyenes!

 

Kezdés:  16:30
Belépő:  ingyenes
Helyszín:  Laczkó Dezső Múzeum

bemutató előadás