2018.05.27.
Városi Művelődési Központ
Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok

Idén második alkalommal kerül megrendezésre az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok, melynek keretében május 27-én 16 órától három csodálatos magyar természetfilmet mutatunk be. A rendezvény díjtalanul látogatható. 

16.00 A rejtőzködő természet
(magyar természetfilm, 67 perc, 2018)
Rendező: Végh Attila
A film alcíme: Vizek, rétek, erdők. E három fejezet a Duna-kanyar, a hortobágyi puszta, valamint az Északi-középhegység tájaira kalauzolja el a nézőt. A befejező jelenetben emelkedettebb hangú a narráció: a természet képes rá, hogy az embert visszavezesse saját természetéhez.

17. 15 Négy évszak a Tisza-tavon
(magyar természetfilm, 12 perc, 2016)
Rendező: Gregus Dezső
A három éves forgatás eredményeként elkészült film egyedülálló perspektívában mutatja be hazánk második legnagyobb tórengetegét, mely az UNESCO Világörökség része. A film feltárja a lagunák páratlan élővilágát a lombok között, a vízparton, és a víz alatt. A tanösvények kanyargós útjai a rejtőzködő madárvilág náddzsungelébe vezetik a túrázókat. A tó minden szegletét elfoglalta a buja természet, és az állatvilág.

17.30 Kelet és nyugat
(magyar természetfilm, 51 perc, 2018)
Rendező: Keresztúri Ferenc

A Kelet és nyugat című film lelkes amatőr videósok munkájának eredménye. Az első részben a Kelet-Mecsek vadregényes szurdokát, a Hidasi-völgyet ismerheti meg a néző. A lenyűgöző szubmediterrán éghajlatú táj mellett a patakos völgy állat és növényvilágának legjellemzőbb képviselői is bemutatásra kerülnek. A film készítőinek célja a Kelet és Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet értékes természeti kincseinek népszerűsítése.

Kezdés:  16:00
Belépő:  0.-
Helyszín:  Veszprém Agóra

filmvetítés