2023.02.10.
SZÍNRELÉPŐK - kiállítás

A kiállítás megtekinthető 2023. február 1-28. között nyitvatartási időben. Helyszín: Eötvös Károly Megyei Könyvtár, Kisgaléria

"Becsületes nevem Tormási Attila, Pécsett születtem 1974. május elsején. Az országban Ribizliként vagy Ribizli bohócként ismernek sokan, mivel zenés-verses- természettudományos gyermekműsorokkal járom az országot. Veszprém megyét a második otthonomnak tekintem, mivel rengeteg előadásom van a környéken és a nyarak nagyobb részét is itt töltöm a Balaton partján.

Hogy kezdtem festeni?....

Sosem voltam jó rajzból, de a képzőművészet legalább annyira elvarázsolt, mint a színház világa. Egy bevásárlás alkalmával véletlenül levertem az áruházban egy festővásznat, melynek megsérült a széle. Nem akartam visszatenni, gondoltam hazaviszem, valamire majd jó lesz. Sokáig csak a hangszerem mellett árválkodott. Majd jött a pandémia és ez az időszak, mint minden embert engem is megviselt. A sokadik új vers megzenésítése után, úgy érzetem valami mást is kellene tennem. Ekkor találtam meg a fehér sérült vásznat. Elkezdtem csak úgy a „semmibe festegetni” és megszületett első festményem. Az elkészült alkotást megosztottam közösségi oldalamon, melynek nagy sikere lett. Természetesen nem a művészi értéke miatt lájkolták a rajongók, sokkal inkább a hozzám fűzött élmények miatt. Nagyon inspiráló volt a sok kedves szó és azt éreztem festenem kell még és még. Már nem számolom, de közel a 100. festménynél tartok. Az elmúlt két évben több kiállításon vagyok túl és egyre több rajongó falán lóg egy-egy mázolmányom és már gyűjtőim is vannak. Ezt a színes világot mind-mind a közönségtől kapom. Sokszor olyan energia és szeretetáradat tódul felém, melyet képeimen keresztül tovább szeretnék adni. Általában mázolmányaimat gondolatban, vezetés közben, képzeletben alkotom meg, majd több száz kilométer után, otthon lefestem, vagy legalább felvázolom."

Kezdés:  09:00
Belépő:  ingyenes
Helyszín:  Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisgaléria

kiállítás könyvtár