2016.03.20. - 2016.03.20.
Kabóca Bábszínház
A selyemháló barlangja - a Tajpej Bábszínház előadása

A tajvani Tajpej Bábszínház tradicionális zenés kesztyűs bábszínházi előadása.

A „Selyemháló barlangja” (盤絲洞) az „Utazás Nyugatra” mesekör egyik csodálatos története, melyben Tang San Zang szerzetes, Sun Wu Kong Majomkirály, Disznófej és Tengeri Homok egy lélegzetelállító kalandra indulnak.
Utazásuk során Majomkirály, Tang Mester és tanítványaik összetalálkoznak a ravasz Pók Démonnal. Hálója fonásával a Pók Démon csapdába ejti Tang Mestert és Disznófejet! Vajon Sun Wu Kongnak sikerülni fog egy olyan agyafúrt tervet kieszelnie, amellyel Tengeri Homokkal együtt képesek lesznek megmenteni a Mestert és Disznófejet?
Ebben a szórakoztató és interaktív előadásban a gyerekek az eltökéltség és hűség erényéről tanulhatnak, miközben megismerhetik a hagyományos tajvani kesztyűs bábszínház művészetét. Az élőzene által pedig olyanná válik a darab, melyet biztosan sem gyerekek, sem felnőttek nem szeretnének kihagyni.

Előadók: Wu Sheng Chien, Hsu Chia-fen
Zenész: Szu–Ting Chien

A Tajpej Bábszínház 2010-­ben jött létre. A tajvani bábos mester Lee­Tien­Lu vezetésével és még 2 mester, Chen­Shi­Huang és Lee­Tran­Tsan közreműködésével a bábszínház arra törekszik, hogy a hagyományos tajvani kesztyűs bábszínház, és az ahhoz szükséges előadói készségek fennmaradjanak, és hogy ezt nemzetközi közönségnek is megmutathassák. A bábszínészek többnyire középkorúak, és zömében több mint 15 év gyakorlattal rendelkeznek. Szakmai céljuknak a tajvani tradicionális bábszínház életben tartását tűzték ki. Ők a vibráló új generáció a tajvani bábszínházban. A Tajpej Bábszínház öröksége a hagyományos művészet, de innovatívan igyekszenek népszerűsíteni a tradicionális tajvani kesztyűs bábszínházat, ezzel sikeresen csábítva az új közönséget a színházba.

Kezdés:  10:00
Belépő:  1200 Ft
Helyszín:  Veszprém Agóra

bábszínház családi rendezvény előadás folk gyermekprogram színház zenés előadás